mardi 19 novembre 2013

[Rendez-vous] Conférence finale d'Ecuisine - Présentation des outils

C'est quoi ?

Pour cette ultime rencontre des partenaires, nous organisons une rencontre de 2 heures à Bayeux avec présentation du projet, des outils produits, des possibilités qu'ils ouvrent et un temps de question-réponses autour du projet.

C'est pour qui ?

Responsables des programmes de formation continue ou initiale en Basse-Normandie.
Responsables de programmes de mobilité dans le domaine de l'apprentissage professionnel en Basse-Normandie.
Responsables de programmes de mobilité, de formation numériques et professionnelles en Allemagne, Écosse et Pologne.
Responsables de centres de formation intéressés par la mobilité, les apprentissages numériques et professionnels.

C'est quand ?

Vendredi 29 novembre de 10h à 12h.

C'est où ?

GRETA du Calvados - Agence de Bayeux
Lycée Arcisse de Caumont.
Bayeux, France.
http://goo.gl/maps/j7CCw

Qui contacter ?

fabrice.darrigrand @ ac-caen.fr

[Event] Ecuisine Final Conference - Presentation of tools

What is it ? 

For this final gathering with all partners we organised a 2 hours gathering in Bayeux to present all the tools produced during the project and the possibilities they offer. We will take some time to answer the questions about the project.

Who's concerned ?

Officials in charge of mobility, adult and digital training in Basse-Normandie.
Officials in charge of mobility, adult and digital training in Scotland, Germany and Poland.
Heads and trainers of training centers interested in online cooking and language training material.

Where is it ? 

Greta du Calvados - Agence de Bayeux - Lycée Arcisse de Caumont, Bayeux, France. http://goo.gl/maps/j7CCw

When is it ?

Friday 29th November 10h-12h

Who to contact ?

fabrice.darrigrand@ac-caen.fr

samedi 19 octobre 2013

6th International Fair of Organic and Regional Food NATURA FOOD

36,6 Competence Centre was present at 6th International Fair of Organic and Regional Food NATURA FOOD  in Lodz. It is the biggest fair in Lodzkie region gathering food producers from all regions of Poland. More information on the fairs: http://www.targi.lodz.pl/en/fairs/247-6th-international-fair-of-organic-and-regional-food-natura-food/




jeudi 25 juillet 2013

Bande-annonce du projet - en français !

Voici enfin la version française de la bande-annonce de notre projet !



Cette bande-annonce nous sert également de vidéo d'introduction sur la page d'acceuil de notre chaine YouTube. Comment vous ne saviez pas que nous avions une chaine YouTube ? Pour le moment, toutes les vidéos ne sont pas encore accessibles mais on y travaille dur ! http://www.youtube.com/user/EcuisineTV

vendredi 12 juillet 2013

How to prepare some eel ? + German Menu

Do you like eels ? The Chinese consider that it is a great stimulant for man's sexual power.

I don't know about the European point of view on the vertues of eel, but it is featured in the German menu. It's the starter dish : Aal in Gelee (Eel in in jelly).


They finished shooting the video and the good news is that it doesn't look like this funny video drawn from a famous French TV cooking show from the 90's !


Maïté aux prises avec une anguille - Archive... par ina

We had a lot of fun watching this video during the seminar and it became a joke among us.

No animal will be tortured in the Ecuisine videos, it's a promise !

jeudi 27 juin 2013

E-Cuisine, Nauka przez gotowanie - trailer


E-cuisine, Nauka przez gotowanie
Zapraszamy do obejrzenia krótkiego trailera na temat projektu E-cusine w języku polskim. Kurs E-cuisine jest szczególnie przydatny dla uczniów szkół gastronomicznych oraz amatorów gotowania, którzy marzą o szlifowaniu swoich umiejętności językowych i kulinarnych za granicą.

mercredi 5 juin 2013

The Scottish Menu illustrated

We just received the pictures for the dishes of the Scottish menu.


1. Cullen skink

2. Haggis, neeps and tatties with drambui cream

3. Saddle of venison with black pudding, rumbledethump glazed vegetables and a thyme and redcurrant reduction

4. Cranachan with an oatmeal wafer and raspberry sauce

(5. Bliss)